Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Ябълки с винен сос

20 мин. 4 Порции Лесна

Необходими продукти

 

4 ябълки

4 с.л. мед

1 ½ с.л. балсамов оцет “ELIA”

1 ½ к.ч. бяло вино

3-4 листа джоджен

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ябълки с винен сос

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги почистете от семките. Смесете меда с балсамовия оцет и виното. Поставете ябълките в дълбок съд и добавете кафена чаша вода. Пригответе на бавен огън за около 10-15 минути, докато омекнат. Извадете ябълките и ги отцедете, залейте ги със сместа от балсамовия оцет и виното. Поръсете с джоджен и сервирайте топло или студено.
Забележка: Вместо ябълки може да използвате круши.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata