30 мин. 5 порции Трудна
Необходими продукти
1/2 кг царевично брашно
1 кг захар
1/2 ч.ч. бадеми
1 к.ч. зехтин „ELIA” Extra Virgin
канела
Начин на приготвяне
Ако бадемите са с черупки, ги почистете и обелете люспите. Люспите ще паднат по-лесно ако накиснете бадемите в гореща вода за 10 минути. В дълбока тенджера изсипете една чаена чаша захар и добавете бадемите. Бъркайте с дървена лъжица, докато захарта стане златиста. В голяма купа изсипете 9 чаени чаши вода, останалата част от захарта и царевичното брашно.
Прeхвърлете бадемите от тенджерата в купата. Бъркайте продължително, докато се сгъсти. Добавете зехтина и продължете да бъркате, докато сместа го поеме.
Щом стане готова изсипете във форма и оставете да изстине. Нарежете на парчета и сервирайте поръсено с канела.