Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Халва от Фарсала

30 мин. 5 порции Трудна

Необходими продукти

 

1/2 кг царевично брашно
1 кг захар
1/2 ч.ч. бадеми
1 к.ч. зехтин „ELIA” Extra Virgin
канела

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Халва от Фарсала

Начин на приготвяне

Ако бадемите са с черупки, ги почистете и обелете люспите. Люспите ще паднат по-лесно ако накиснете бадемите в гореща вода за 10 минути. В дълбока тенджера изсипете една чаена чаша захар и добавете бадемите. Бъркайте с дървена лъжица, докато захарта стане златиста. В голяма купа изсипете 9 чаени чаши вода, останалата част от захарта и царевичното брашно.
Прeхвърлете бадемите от тенджерата в купата. Бъркайте продължително, докато се сгъсти. Добавете зехтина и продължете да бъркате, докато сместа го поеме.
Щом стане готова изсипете във форма и оставете да изстине. Нарежете на парчета и сервирайте поръсено с канела.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata