Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Торта от моркови с портокалова глазура

1,30 ч. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

300 гр. брашно

410 гр. захар

2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. канела

1 ч.л. карамфил

1 ч.л. индийско орехче

4 средно големи яйца

250 мл зехтин ELIA Extra Virgin

140 гр. стафиди

620 гр. моркови (обелени и ситно настъргани)

 

За глазурата

225 гр. крема сирене

2 с.л. бита сметана

105 гр. пудра захар

2 с.л. настъргана кора от портокал

½ ч.л. канела

30 мл портокалов ликьор

 

 

 

 

 

 

Торта от моркови с портокалова глазура

Начин на приготвяне

В средно голяма купа смесете брашното, захарта, содата, канелата, карамфила и индийското орехче.

В дълбок съд разбийте с миксер яйцата докато станат леки и пухкави, постепенно добавете зехтина и разбъркайте добре. Прибавете сместта с брашното, бъркайте докато получите хомогенна смес. Добавете стафидите и морковите - разбийте ги мног о добре. Така полученото тесто изсипете в предварително намазана и набрашнена тава за торта с размери 33 х 22 см. Печете 1 час в предварително загрята фурна на 175оС.

Междувременно пригответе глазурата: смесете крема сиренето и сметаната. Добавете пудрата захар, портокаловата кора, канелата и накрая ликьора. Разбъркайте добре.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata