Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Спагети с пуешко месо и праз лук

35 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. спагетини № 10 “MISKO”

120 гр. доматен сос

6 резена сварено пуешкомесо, нарязано на кубчета

2 стръка праз лук

120 гр. кашкавал – едро нарязан

3 с.л. зехтин“ELIA”

сол, прясно смлян черен пипер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спагети с пуешко месо и праз лук

Начин на приготвяне

Измийте добре бялата част от праз лука и я нарежете на тънки кръгчета.Сварете спагетите във вряща подсолена вода за 6-8 мин., след което ги отцедете добре. В същата тенджера прибавете зехтина. Веднага щом загрее, задушете за около 3 минути, на умерен огън, пуешкото месо и праза. Когато лукът омекне, добавете доматения сос и спагетите. Разбъркайте и сервирайте, като поръсите с настъргания кашкавал и прясно смления черен пипер.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata