35 мин. 4 Порции Средна
Необходими продукти
500 гр. спагетини № 10 “MISKO”
120 гр. доматен сос
6 резена сварено пуешкомесо, нарязано на кубчета
2 стръка праз лук
120 гр. кашкавал – едро нарязан
3 с.л. зехтин“ELIA”
сол, прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
Измийте добре бялата част от праз лука и я нарежете на тънки кръгчета.Сварете спагетите във вряща подсолена вода за 6-8 мин., след което ги отцедете добре. В същата тенджера прибавете зехтина. Веднага щом загрее, задушете за около 3 минути, на умерен огън, пуешкото месо и праза. Когато лукът омекне, добавете доматения сос и спагетите. Разбъркайте и сервирайте, като поръсите с настъргания кашкавал и прясно смления черен пипер.