45 мин. 4 Порции Средна
Необходими продукти
500 гр. пълнозърнени спагети № 6 “MISKO”
12 малки филенца от калмари
1 глава кромид лук- нарязана наситно
300 гр. доматен сос
1 щипка захар
1 шот бяло вино
зехтин“ELIA”
сол
прясно смлян черен пипер
прясно нарязан магданоз
Начин на приготвяне
Измийте добре калмарите и ги оставете да се отцедят. След това ги нарежете на малки парченца и ги задушете заедно със ситно нарязания лук в една дълбока тенджера с 5 с.л. зехтин. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Щом се зачервят, „угасете” с бялото вино и добавете щипка захар и доматения сос. Оставете ги да врат на слаб огън за около 35-40 мин. Едновременно с това сварете спагетите във вряща подсолена вода за около 10-12 мин. и отцедете. Прибавете сварените спагети в тенджерата с калмарите и соса, разбъркайте добре и сервирайте, като поръсите с прясно смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.