Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Спагети с калмари и доматен сос

45 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. пълнозърнени спагети № 6 “MISKO”

12 малки филенца от калмари

1 глава кромид лук- нарязана наситно

300 гр. доматен сос

1 щипка захар

1 шот бяло вино

зехтин“ELIA”

сол

прясно смлян черен пипер

прясно нарязан магданоз 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спагети с калмари и доматен сос

Начин на приготвяне

Измийте добре калмарите и ги оставете да се отцедят. След това ги нарежете на малки парченца и ги задушете заедно със ситно нарязания лук в една дълбока тенджера с 5 с.л. зехтин. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Щом се зачервят, „угасете” с бялото вино и добавете щипка захар и доматения сос. Оставете ги да врат на слаб огън за около 35-40 мин. Едновременно с това сварете спагетите във вряща подсолена вода за около 10-12 мин. и отцедете. Прибавете сварените спагети в тенджерата с калмарите и соса, разбъркайте добре и сервирайте, като поръсите с прясно смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata