Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Омлет със зеленчуци и риба тон

35 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

2 консерви риба тон в зехтин“TRATA”

8 яйца

1 домат

1 тиквичка

1 червена чушка

200 гр. печурки

200 гр. зелени аспержи

4 супени лъжици зехтин

сол и черен пипер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Омлет със зеленчуци и риба тон

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете на кубчета домата, тиквичката и чушката. Нарежете на фини филийки гъбите, а аспержите – на три парчета. Върху тефлонов тиган запържете зеленчуците със зехтин, прибавете сол и пипер и ги задушете за около 12 мин. Отворете консервата с риба тон и изсипете съдържанието в една купа. Счупете яйцата и ги прибавете към рибата тон. Разбъркайте добре сместа в купата, след което я изсипете в тигана и бъркайте с дървена лъжица. Веднага щом омлетът се запържи отдолу, обърнете и от другата страна.

Забележка: Възможно е преди да се прибавят яйцата да сложите продуктите в тавичка и да опечете омлета в предварително загрята фурна, докато се надигне.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata