35 мин. 4 Порции Средна
Необходими продукти
2 консерви риба тон в зехтин“TRATA”
8 яйца
1 домат
1 тиквичка
1 червена чушка
200 гр. печурки
200 гр. зелени аспержи
4 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете на кубчета домата, тиквичката и чушката. Нарежете на фини филийки гъбите, а аспержите – на три парчета. Върху тефлонов тиган запържете зеленчуците със зехтин, прибавете сол и пипер и ги задушете за около 12 мин. Отворете консервата с риба тон и изсипете съдържанието в една купа. Счупете яйцата и ги прибавете към рибата тон. Разбъркайте добре сместа в купата, след което я изсипете в тигана и бъркайте с дървена лъжица. Веднага щом омлетът се запържи отдолу, обърнете и от другата страна.
Забележка: Възможно е преди да се прибавят яйцата да сложите продуктите в тавичка и да опечете омлета в предварително загрята фурна, докато се надигне.