40 мин.
4 Порции
Средна
Необходими продукти
500 гр. лазаня "MISKO"
1 петел
4 скилидки чесън
200 гр. кромид лук
400 гр. доматен сок
100 мл. зехтин “ELIA”
карамфил
индийско орехче
канела
дафинов лист
мащерка
1 голяма чаша червено вино
сол
черен пипер
настърган кашкавал
![Лазаня с петел Лазаня с петел](/pic/recipe/logo/46.jpg)
Начин на приготвяне
Нарежете петела на парчета и го мариновайте за 10-12 часа във виното, нарязания кромид, чесъна и всички подправки. Запържете леко месото в зехтина, докато почервенее. Изсипете продуктите от марината и ги запържете до златисто. Добавете доматения сок и оставете на огъня за 10-15 минути. След това, прибавете соса от марината заедно с подправките, солта, черния пипер и 2 чаши вода. Покрийте тенджерата и варете на умерен огън, докато петелът омекне и сосът се сгъсти. Сварете лазанята, отцедете я и я изсипете в тенджерата, откъдето предварително сте извадили парчетата от петела. Оставете лазанята да поеме соса, след което сервирайте с петела. Гарнирайте с прясно настърган кашкавал.