Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Лазаня с петел

40 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. лазаня "MISKO"
1 петел
4 скилидки чесън
200 гр. кромид лук
400 гр. доматен сок
100 мл. зехтин “ELIA”
карамфил
индийско орехче
канела
дафинов лист
мащерка
1 голяма чаша червено вино
сол
черен пипер
настърган кашкавал

 


 

 

 

 

Лазаня с петел

Начин на приготвяне

Нарежете петела на парчета и го мариновайте за 10-12 часа във виното, нарязания кромид, чесъна и всички подправки. Запържете леко месото в зехтина, докато почервенее. Изсипете продуктите от марината и ги запържете до златисто. Добавете доматения сок и оставете на огъня за 10-15 минути. След това, прибавете соса от марината заедно с подправките, солта, черния пипер и 2 чаши вода. Покрийте тенджерата и варете на умерен огън, докато петелът омекне и сосът се сгъсти. Сварете лазанята, отцедете я и я изсипете в тенджерата, откъдето предварително сте извадили парчетата от петела. Оставете лазанята да поеме соса, след което сервирайте с петела. Гарнирайте с прясно настърган кашкавал.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata