Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Картофени банички

30 мин. 4 Порции Лесна

Необходими продукти

 

2 големи картофа
1 голяма глава лук
1 ч.л. кимион
1 домат
2 с.л. зехтин „ELIA” Extra Virgin
8 бр. точени кори 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картофени банички

Начин на приготвяне

Нарежете картофите и ги сложете да се варят за 15 минути.
Докато станат готови, загрейте фурната на 250°С. Настържете лука. Нарежете доматите на кубчета. Сварете лука и домата, заедно с кафена чаша вода, за около 5 минути.
Добавете зехтина и кимиона, след което свалете от огъня.
Изцедете картофите от водата. Натрошете ги с помощна на вилица и ги смесете с останалите съставки. Изсипете сместа върху предварително нарязаните на парчета кори, завийте на руло. Оформете всяко руло във формата, която желаете.
Печете във фурна за 10-15 минути, при температура 250°С.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata