Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Домати, пълнени със спанак и риба тон

1 1/2 час 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

2 консерви пушена риба тон TRATA

8 домата

500 гр. спанак

1 глава кромид лук

1/3 връзка копър

4 супени лъжици зехтин ELIA Extra Virgin

сол и черен пипер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Домати, пълнени със спанак и риба тон

Начин на приготвяне

Измийте и почистете доматите. Отрежете горната им част, при дръжката и ги издълбайте с лъжица. Оставете ги настрани. Почистете и измийте спанака, лука и копъра. Нарежете всички зеленчуци и ги задушете със зехтин в тенджера. Отворете консервите с риба тон и ги изсипете в тенджерата. Варете около 12 мин. Веднага щом плънката е готова, напълнете издълбаните домати с лъжица. Затворете ги с отрязаните им първоначално капачета и печете в предварително загрята фурна (140º С) за около 50 мин.

Забележка: Ако има останала плънка, залейте доматите с нея преди да печете.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata