1 1/2 час 4 Порции Средна
Необходими продукти
2 консерви пушена риба тон TRATA
8 домата
500 гр. спанак
1 глава кромид лук
1/3 връзка копър
4 супени лъжици зехтин ELIA Extra Virgin
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Измийте и почистете доматите. Отрежете горната им част, при дръжката и ги издълбайте с лъжица. Оставете ги настрани. Почистете и измийте спанака, лука и копъра. Нарежете всички зеленчуци и ги задушете със зехтин в тенджера. Отворете консервите с риба тон и ги изсипете в тенджерата. Варете около 12 мин. Веднага щом плънката е готова, напълнете издълбаните домати с лъжица. Затворете ги с отрязаните им първоначално капачета и печете в предварително загрята фурна (140º С) за около 50 мин.
Забележка: Ако има останала плънка, залейте доматите с нея преди да печете.