Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Богато паститсио

1,40 ч. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. макарони Паститсио Νο2 “MISKO”
750 гр. кайма
4 супени лъжици зехтин “ELIA”
ситно нарязани зеленчуци:
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
1 стрък целина
1 морков
2 домата
2 белтъка
2 чаени чаши настъргано сирене “Кефалогравиера” /кашкавал/
сос бешамел
сол и черен пипер
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Богато паститсио

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, целината и морковите. Прибавете каймата, сол, черен пипер, малко вода и пържете 3 минути. Добавете доматите и варете на бавен огън за 30 минути. Дръпнете сместа от огъня и прибавете белтъците. Междувременно сварете паститсиото за 10 минути и изсипете половината в тавичка. Покрийте с половината сирене, отгоре добавете каймата и след това останалите макарони. Завършете пластовете с останалото сирене и залейте със сос бешамел. Печете във фурна при 200 градуса за 40 минути.

Приготвяне на сос Бешамел: Сварете 1 л. прясно мляко, 1 чаена чаша брашно и 2 супени лъжици масло на слаб огън, докато сместа се сгъсти. Дърпнете от огъня, посолете и добавете 2 жълтъка.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata