Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Тръбички с доматен сос и патладжани

40 мин 4 Порции Лесна

Необходими продукти

 

500 гр. тръбички “MISKO”

2 средно големи патладжана – нарязани на ситно

300 гр. доматен сос

1 глава кромид лук – ситно нарязан

6 с.л. натурални черни маслини “ELIA” - ситно нарязани

4 с.л. зехтин“ELIA”

сол, прясно смлян черен пипер

прясна мащерка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Тръбички с доматен сос и патладжани

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете патладжаните на малки кубчета, а лукът нарежете на ситно.

Сварете макароните във вряща подсолена вода за 13-15 минути, след което ги отцедете добре. В същата тенджера прибавете зехтина. Веднага щом загрее, добавете ситно нарязания лук и патладжаните и ги задушете за около 2 минути. Добавете доматения сос и гответе още около 10 минути. Смесете макароните със соса от патладжани и маслините. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте и сервирайте, като гарнитрате с листенца прясна мащерка.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata