Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Тръбички със скариди и домати

30 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. тръбички “MISKO”
30 средно големи скариди
1 глава кромид лук, нарязана на ситно
6 с.л. зехтин “ELIA”,
1 ч.л. доматено пюре
1 ч.ч. белени домати
2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол
прясно смлян черен пипер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тръбички със скариди и домати

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера. Сотирайте на бавен огън ситно нарязания кромид лук. Почистете скаридите, поставете ги в тенджерата и разбъркайте. Щом добият цвят и започнат да почервеняват, оставете ги да се готвят още четири минути и ги извадете, като ги поставите в чиния. Добавете в тенджерата макароните, доматеното пюре, обелените домати, две чаени чаши вода, сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркате добре, варете ястието на бавен огън, докато макароните поемат цялата течност. Преди да отстраните тенджерата от огъня, добавете скаридите, за да се стоплят. Сервирайте, като гарнирате със ситно нарязан пресен магданоз и малко прясно смлян черен пипер.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata