40 мин. 4 Порции Средна
Необходими продукти
500 гр. макарони ”MISKO" Макарони Паститсио №2
1 кг. телешко месо
3 ситно нарязани глави кромид лук
2 скилидки чесън
300 гр. доматен сок
1 к.ч. зехтин “ELIA”
1 ч.л. краве масло
1 чаша сухо бяло вино
сол
черен пипер
канела
карамфил
бахар
лют червен пипер
захар
настърган кашкавал
Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на порции. Запържете го в тенджера със зехтина и маслото, до зачервяване. Добавете чесъна и лука и ги сотирате. Загъсете с виното и добавете доматения сок, всички подправки и захарта. След това овкусете със сол и черен пипер и добавете необходимото количество вода. Покрийте тенджерата и оставете да ври на умерен огън, докато месото омекне. Междувременно, сварете макароните в подсолена вода за 13-15 минути. Отцедете ги добре и сервирате с месото. Залейте ястието със соса и гарнирайте с настъргания кашкавал.