Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Традиционна Пастицада от о. Корфу

40 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. макарони ”MISKO" Макарони Паститсио №2
1 кг. телешко месо
3 ситно нарязани глави кромид лук
2 скилидки чесън
300 гр. доматен сок
1 к.ч. зехтин “ELIA”
1 ч.л. краве масло
1 чаша сухо бяло вино
сол
черен пипер
канела
карамфил
бахар
лют червен пипер
захар
настърган кашкавал

   

 

  

Традиционна Пастицада от о. Корфу

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на порции. Запържете го в тенджера със зехтина и маслото, до зачервяване. Добавете чесъна и лука и ги сотирате. Загъсете с виното и добавете доматения сок, всички подправки и захарта. След това овкусете със сол и черен пипер и добавете необходимото количество вода. Покрийте тенджерата и оставете да ври на умерен огън, докато месото омекне. Междувременно, сварете макароните в подсолена вода за 13-15 минути. Отцедете ги добре и сервирате с месото. Залейте ястието със соса и гарнирайте с настъргания кашкавал.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata