35 мин. 4 Порции Средна
Необходими продукти
500 гр. тестен ориз “MISKO”
4 големи пресни калмара
1 глава ситно нарязан кромид лук
2 стръка пресен лук - ситно нарязани
5 с.л. зехтин “ELIA”
300 гр. доматен сос
3 чаши вода
2 с.л. сусам
пресен джоджен, нарязан на ситно
сол
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в един голям “уок” и сотирате ситно нарязания лук (и пресния, и кромида). Добавяте калмарите, предварително нарязани на малки парчета и сотирате докато порозовеят. Извадете продуктите от “уока” и ги поставете в чиния. В същия “уок” добавете тестения ориз, доматения сос, солта и черния пипер, бъркайте на умерен огън. Малко преди да се свари ориза, изсипете водата. Ако огънят е много силен, изпаряването на течностите става много бързо и ще се наложи да добавите допълнително вода. Пет минути преди да стане готов ориза, добавете лука и калмарите, разбъркайте добре. Сервирайте в дълбока чиния и гарнирайте с малко сусам и прясно нарязан джоджен.