Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Телешко филе с гъби

15 мин. 4 Порции Лесна

Необходими продукти

 

4 пържоли от телешко филе
2-3 стръка магданоз


За соса
½ кг гъби
3 с.л. зехтин „ELIA”
1 скилидка чесън
1 к.ч. бяло вино
сок от лимон
1 с.л. галета
черен пипер
розмарин

 

 

 


 

Телешко филе с гъби

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие загрейте зехтин и запържете филетата (може да бъдат приготвени и на грил). Докато месото стане готово пригответе соса. Нарежете гъбите на филийки.
Сотирайте (запържете) чесъна в зехтин. Изсипете виното и лимоновия сок и оставете да поври 3-4 минути. Добавете розмарин, пипер и галета.
Сервирайте филетата със соса и отгоре гарнирайте с магданоз.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata