1, 20 ч. 4 Порции Лесна
Необходими продукти
500 гр. спирали“MISKO”
900 гр. телешко месо от плешка- нарязано на кубчета
30 гр. масло
3 с.л. зехтин“ELIA”
2 с.л. брашно
2 стрити скилидки чесън
2 средно големи глави кромид лук – нарязани на 6 парчета
2 червени чушки – нарязани на широки ивици
1 кубче телешки бульон
60 гр. настъргано сирене Гравиера
прясно нарязан магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
В тенджера запържете месото с маслото и зехтина, докато се зачерви. Прибавете лука, чесъна и чушките, поръсете с брашното и разбъркайте добре. Добавете бульона, предварително разтворен в 500мл вряща вода, и поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Оставете яденето да ври на слаб огън за около 1 час и 10 минути. Ако се наложи добавете малко вода. Междувременно, сварете и изцедете макароните. Сервирайте в дълбоки чинии, като гарнирате с прясно нарязания магданоз и настърганото сирене Гравиера.