Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Скосени макарони с финокио и портокал

30 мин. 4 Порции Лесна

Необходими продукти

 

500 гр скосени макарони “MISKO”

2 малки корена финокио

1 стрък целина

1 червена чушка

4 с.л. ситно нарязан магданоз

1 чаша сладко вино

1 портокал, нарязан на кубчета

10 зелени маслини “ELIA”

4 с.л. зехтин “ELIA”

сол и прясно смлян черен пипер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скосени макарони с финокио и портокал

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сварeте макароните за 10 минути в подсолена вода. Когато станат готови ги отцедете в гевгир. В голям незалепващ тиган загрейте зехтина и добавете ситно нарязаната целина, чушката, нарязана на полумесеци и едро нарязаните и почистените от костилки маслини. Прибавете ситно нарязаното финокио, разбъркайте добре с дървена лъжица и „загасете” с виното. Оставете да се готви за 6-7 минути. Добавете в тигана магданоза и накрая – портокала. Смесете в тенджерата с макароните продуктите от тигана и поръсете с прясно смления черен пипер. Сервирайте в дълбока чиния.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata