30 мин.
4 Порции
Лесна
Необходими продукти
500 гр скосени макарони “MISKO”
2 малки корена финокио
1 стрък целина
1 червена чушка
4 с.л. ситно нарязан магданоз
1 чаша сладко вино
1 портокал, нарязан на кубчета
10 зелени маслини “ELIA”
4 с.л. зехтин “ELIA”
сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне
В голяма тенджера сварeте макароните за 10 минути в подсолена вода. Когато станат готови ги отцедете в гевгир. В голям незалепващ тиган загрейте зехтина и добавете ситно нарязаната целина, чушката, нарязана на полумесеци и едро нарязаните и почистените от костилки маслини. Прибавете ситно нарязаното финокио, разбъркайте добре с дървена лъжица и „загасете” с виното. Оставете да се готви за 6-7 минути. Добавете в тигана магданоза и накрая – портокала. Смесете в тенджерата с макароните продуктите от тигана и поръсете с прясно смления черен пипер. Сервирайте в дълбока чиния.