Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Скосени макарони с печени домати и пресен лук

35 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. скосени макарони “MISKO”

50 гр. натурални черни маслини“ELIA”

3 домати, нарязани на тънки филийки

3 ситно нарязани стръка пресен кромид лук

2 малки глави кромид лук – нарязани на ситно

зехтин “ELIA”Extra Virgin

сол

прясно смлян черен пипер

малко захар

малко прясна мащерка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Скосени макарони с печени домати и пресен лук

Начин на приготвяне

Измийте добре доматите и ги нарежете на тънки филийки. Поставете ги в намаслена незалепваща тава и поръсете отгоре със зехтин, сол, черен пипер и малко захар. Запечете ястието във фурна на 150ºС, на вентилатор, за половин час. В дълбока тенджера с подсолена вода сварете макароните за 9-10 минути, отцедете и ги залейте със студена вода. В незалепващ тиган загрейте 4 с.л. зехтин. Сотирайте на силен огън двете малки глави лук, нарязани на ситно и ситно нарязаните стръкове пресен лук. Добавете предварително почистените от костилките и разполовени маслини. В тенджера, смесете доматите от тавата, макароните, лука и маслините. Добавете сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте добре и сервирайте, като гарнирате с малко прясна мащерка.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata