Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Пъстърва със зеленчуци на пара

30 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

4 филета прясна пъстърва

За соса
1 к.ч. зехтин „ELIA” Extra Virgin
½ к.ч. лимонов сок
1 ч.л. средиземноморска горчица „ELIA” с пикантни подправки
½ ч.л. червен пипер

По избор
4 големи домата
1 кг броколи
2-3 стръка магданоз

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Пъстърва със зеленчуци на пара

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на четвъртинки. Поставете ги в тава с една кафена чаша вода и сложете във фурната.
Начупете броколите на малки парченца (освен ако не са готови/ замразени) и ги поставете в тенджера с вода. След като заврат, сложете кошница за готвене на пара върху тенджерата, изсипете пъстървата и покрийте с капак. След 15 минути извадете броколите, оставете пъстървата за още 10 минути.
Пригответе соса като смесите зехтина, лимона, горчицата и червения пипер. Изсипете соса в сосиера.
Сервирайте рибата, печените домати и броколите на различни купчинки.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata