Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Пица “Песто” с пуешко месо

30 мин. 5 порции Средна

Необходими продукти

 

1 блат за пица
500 гр. пуешки гърди
1 малък домат
15 черни маслини “ELIA”, без костилки

За соса
1 ч.ч. пресен босилек
½ ч.ч. кашкавал (по избор)
½ ч.ч. бадеми
6 с.л. зехтин „ELIA” Extra Virgin
1 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пица “Песто” с пуешко месо

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото на тънки филийки. В тенджера изсипете две чаени чаши вода и оставете да заври. Добавете месото за 10 минути, за да омекне. Докато пуешкото стане готово, пригответе соса. Ако бадемите са с черупки, ги почистете от тях. Сложете всички съставки за соса в блендер, заедно с бадемите. Разнесете полученият сос равномерно, върху блата за пицата. Отгоре поставете пуешкото месо. Нарежете доматите и маслините на филийки и ги подредете върху пуешкото.
Печете за 15 минути, в предварително загрята фурна, на 200°С.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata