2,25 ч. 4 Порции Трудна
Необходими продукти
1 бр. пиле
2 с.л. мед
4 с.л. средиземноморска горчица "ELIA" с пикантни подправки
3 с.л. подправка за пиле
3 бр. портокали
3 с.л. зехтин "ELIA" Extra Virgin
черен пипер
Начин на приготвяне
Измийте пилето със студена вода и го подсушете. В отделна купа, разбъркайте медът, горчицата и подправката за пиле. Две трети от сместа вкарайте под кожата на пилето, а останалата част намажете хубаво отгоре. Оставете да отлежи така 1 час на стайна температура.
Измийте портокалите и ги разполовете. Поставете пилето в съд за печене. Две половинки портокал вмъкнете във вътрешността на пилето, две изцедете върху него, а останалите - подредете около него. Залейте пилето със зехтина и поръсете с черен пипер.
Печете 1 час в предварително сгорещена до 200°С фурна.