1.45 ч. 4 Порции Средна
Необходими продукти
2 консерви риба тон “TRATA” в зехтин
200 гр. спанак
200 гр. аспержи
2 бр. тиквички
1 щипка кориандър
4 с.л. зехтин “ELIA”
сол
черен пипер
2 листа желатин
Начин на приготвяне
Почистете и измийте зеленчуците и кориандъра. Нарежете на ситно кориандъра, на кубчета – тиквичките, а аспержите – на три. Загрейте зехтина в тенджера и задушете зеленчуците за около 12 минути със сол и черен пипер. Разтворете лентичките желатин в бен мари. Добавете консервите с риба тон в тенджерата. Залейте с желатина и разбъркайте до хомогенизиране. Може да прехвърлите сместа в персонални купички и да ги изстудите в хладилник за около 1 час. След това изсипeте формичките в чиния и сервирайте.