Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Канелони с риба тон и зеленчуци

1,45 ч. 4 Порции Трудна

Необходими продукти

 

2 консерви риба тон в зехтин“TRATA”

250 гр. канелони

2 бр. патладжани

2 бр. тиквички

2 глави кромид лук

2 бр. финокио

250 гр. печурки

1 стрък босилек

4 с.л. доматен сос

4 супени лъжици зехтин “ELIA” Extra Virgin;

сол и черен пипер

 

 

 

 

 

 

 

 

Канелони с риба тон и зеленчуци

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. Измийте и нарежете босилека. Нарежете на ситно лука, останалите зеленчуци – на кубчета, а само гъбите – на филийки. Задушете всичко в тенджера със зехтин, сол, черен пипер и разбърквайте. Отворете консервите с риба тон и ги изсипете при зеленчуците. Добавете доматеното пюре и босилека и варете още 12 мин. С тази плънка напълнете канелоните и ги поставете в тавичка. Запечете в предварително загрята фурна на 160°С за около 45 мин.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata