1,45 ч. 4 Порции Трудна
Необходими продукти
2 консерви риба тон в зехтин“TRATA”
250 гр. канелони
2 бр. патладжани
2 бр. тиквички
2 глави кромид лук
2 бр. финокио
250 гр. печурки
1 стрък босилек
4 с.л. доматен сос
4 супени лъжици зехтин “ELIA” Extra Virgin;
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Измийте и почистете зеленчуците. Измийте и нарежете босилека. Нарежете на ситно лука, останалите зеленчуци – на кубчета, а само гъбите – на филийки. Задушете всичко в тенджера със зехтин, сол, черен пипер и разбърквайте. Отворете консервите с риба тон и ги изсипете при зеленчуците. Добавете доматеното пюре и босилека и варете още 12 мин. С тази плънка напълнете канелоните и ги поставете в тавичка. Запечете в предварително загрята фурна на 160°С за около 45 мин.