Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Калцоне със салата, риба тон и майонеза

35 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

2 консерви риба тон в зехтин TRATA

2 арабски питки

1 връзка рукола

1 червена цикория

100 гр. майонеза

25 гр. натурални черни маслини ELIA, нарязани на филийки

25 гр. каперси

1 с.л. доматена салца

50 гр. критска гравиера (кашкавал)

 

За дресинга

2 с.л. балсамов оцет ELIA

1 чаена лъжичка мед

сок от 1 портокал

4 с.л. зехтин ELIA Extra Virgin

сол и черен пипер

  

   

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

Калцоне със салата, риба тон и майонеза

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте майонезата, доматената салца, каперсите и маслините. С така получената смес намажете питките. Отворете консервите с риба тон и разпределете съдържанието им поравно за всяка питка. Сгънете ги през средата, намажете ги отвън със зехтин и печете в предварително загрята фурна (180º С) около 20 мин.

Почистете, измийте и подсушете руколата и цикорията. Разкъсайете с ръка цикорията на малки парченца.

След това се заемете с приготвяне на дресинга. Смесете балсамовия оцет, меда и портокаловия сок. Към тях прибавете зехтин, сол и пипер, разбъркайте добре, докато се образува гъста смес.

Настържете на едро ренде кашкавала и го прибавете към салатата, предварително поставена в купа. Залейте с дресинга и сервирайте заедно с питките.

Забележка: В салатата може да се добави маруля, френска салата, див чесън или айсберг.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata