35 мин. 4 Порции Средна
Необходими продукти
2 консерви риба тон в зехтин TRATA
2 арабски питки
1 връзка рукола
1 червена цикория
100 гр. майонеза
25 гр. натурални черни маслини ELIA, нарязани на филийки
25 гр. каперси
1 с.л. доматена салца
50 гр. критска гравиера (кашкавал)
За дресинга
2 с.л. балсамов оцет ELIA
1 чаена лъжичка мед
сок от 1 портокал
4 с.л. зехтин ELIA Extra Virgin
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
В купа разбъркайте майонезата, доматената салца, каперсите и маслините. С така получената смес намажете питките. Отворете консервите с риба тон и разпределете съдържанието им поравно за всяка питка. Сгънете ги през средата, намажете ги отвън със зехтин и печете в предварително загрята фурна (180º С) около 20 мин.
Почистете, измийте и подсушете руколата и цикорията. Разкъсайете с ръка цикорията на малки парченца.
След това се заемете с приготвяне на дресинга. Смесете балсамовия оцет, меда и портокаловия сок. Към тях прибавете зехтин, сол и пипер, разбъркайте добре, докато се образува гъста смес.
Настържете на едро ренде кашкавала и го прибавете към салатата, предварително поставена в купа. Залейте с дресинга и сервирайте заедно с питките.
Забележка: В салатата може да се добави маруля, френска салата, див чесън или айсберг.